Home // Blog // Hoe groot is de gemiddelde penis en hoe meet ik die?

Hoe groot is de gemiddelde penis en hoe meet ik die?

Geplaatst op 15-06-2019, 11:00 uur door de redactie.

Veel jongens en mannen zijn onzeker over hun piemel. Wat is de gemiddelde lengte van een penis en hoe meet je hem op? In deze blog lichten we een aantal dingen toe zodat jij je geen zorgen hoeft te maken. Want hoe groot of dik te piemel is maakt eigenlijk niet zoveel uit.

Gemiddelde maat penis

Over de hele wereld zijn de lengtes van de piemels verschillend. De gemiddelde lengte van de penis van de Nederlandse man boven de 18 jaar ligt slap tussen de 5 en 13 cm en bij een stijve pik tussen de 13 en 16 cm. Tussen je 11e en 15e groeit je piemel het hardst, na je 16e wordt ie eigenlijk niet meer veel groter.

Hoe meet ik mijn penis op?

Er zijn veel onduidelijkheden hoe je je piemel opmeet. Slap, stijf, vanaf je buik tot je eikel of onder je prostaat? Dit is de juiste methode om je pik op te meten:

  • Meet je penis op wanneer die stijf is en dat doe je dan van het topje van je eikel langs je piemel tegen je onderkant van je buik/schaambot aan.

Als je wilt weten hoe dik je pik is meet je hem op op het dikste punt. De gemiddelde omtrek van een volwassen man ligt tussen de 9 en 12 cm.

Ontevreden over je de grootte van je penis?

Ben je van mening dat jouw piemel te klein is? Voor het vrijen en het stimuleren tot een orgasme maakt het eigenlijk niet uit. Maar natuurlijk gaat de voorkeur in de gay scene wel uit naar een grote pik.

Iedereens piemel ziet er weer anders uit. Veel mannen hebben een kromme penis die iets naar links, rechts of naar boven buigen. Ook dat maakt niet uit.

Hoe kan ik mijn penis vergroten?

Er worden veel methodes aangeboden om je piemel te vergroten, maar wetenschappelijk is er niks bewezen. Zo heb je de penispomp, pillen, operaties en nog allerlei andere behandelingen. Maar niks lijkt te werken dus begin daar zeker niet aan!

De enige manier om je piemel groter te laten lijken is om je schaamhaar te scheren. Dit kun je het beste doen met een scheermesjes of ontharingscreme.

Word ook een starboy!

Door je aan te melden bij Starboys ga je akkoord met de algemene voorwaarden, cookie- en privacy policy.